Dunlap Residence

Project Description

Located withing an existing mid-century ranch house, we completely redesigned two existing small and dark interior spaces – a master bedroom and master bath.  In the master bedroom we added a coffered ceiling and opened the view to the rearyard with a pair of black contemporary patio doors, which illuminate the space with natural light.

 

In the master bath, we took an existing inefficient space and made it larger by eliminating interior walls and relocating all the existing plumbing fixtures. Because we were restricted with the existing footprint, we combined the free standing tub and shower within the same space – know as the “Shub”.  The accent wall behind the free standing tub uses a white tile which mimicks ocean waves. Opposite the “Shub” we designed a free floating dual vanity and added a casement window to have a view of the rearyard. The new space is defined with clean crisp modern lines of the tile and plumbing fixtures.

 

Photography by: Bayou City 360º: Google Trusted and Architectural Photography

Date

2017

Share This